הכירו את “הרוזן” ויקטור לוסטיג, מתחזה שזכה לתהילת עולם במחצית הראשונה של המאה ה-20 לאחר שהצליח להפיל בפח אין ספור אנשי עסקים (בהם גם איש המאפיה אל קפונה), מכר את מגדל אייפל (פעמיים!) – אף כי מעולם לא היה בבעלותו – והשתמש בלא פחות מ-25 שמות בדויים.
לוסטיג נולד ברביעי בינואר 1890, ועד שנות ה-30 של המאה ה-20 כבר היה מבוקש על ידי רשויות החוק ב-45 מדינות שונות ברחבי תבל. בתחילת דרכו הצליח לוסטיג להפיל בפח אנשים תמימים שרכשו ממנו “מכונות להדפסת כסף”. הוא נהג להציג את הקופסה הקטנה בפני לקוחות, תוך שהוא מתלונן ללא הפסק על כך שנדרשות שש שעות למכשיר להדפיס שטר אחד של 100 דולרים. לקוחות רבים, שהתפתו להאמין באפשרויות ההתעשרות הגלומות במכשיר, היו משלמים עבורו מחיר גבוה, בדרך כלל יותר מ-30 אלף דולר. במהלך 12 השעות הראשונות לאחר רכישתו, המכשיר אכן היה מדפיס עוד שני שטרות של 100 דולרים, אולם אחריהם היה מדפיס רק דפים חלקים. עד שהלקוחות הבינו כי נפלו בפח, לוסטיג כבר היה נעלם מהשטח.
בהמשך דרכו הצליח לוסטיג להוציא במרמה 5,000 דולרים מאיש המאפיה אל קפונה, אך גולת הכותרת של מעלליו הגיעה בשנת 1925. באותה עת רבו הדיווחים בעיתונות בצרפת על עלויות התחזוקה הגבוהות של מגדל אייפל, והיו אף שדיברו על הצורך לפרק את המגדל. לוסטיג זיהה את ההזדמנות והחליט להתחזות לנציג של ממשלת צרפת אשר מונה לטפל במכירת המגדל בתור 7,300 טון של פסולת מתכת. בהמשך לקח חמישה אנשי עסקים לסיור במגדל אייפל, תוך שהוא מדגיש בפניהם כי המכרז למכירת המגדל הוא בבחינת סוד מדינה. בעקבות הסיור לוסטיג הצליח “למכור” את המגדל לאחד מאנשי העסקים. ההונאה עלתה כה יפה, עד כי ניסה לבצע אותה שוב כעבור זמן קצר.
בשנות השלושים החל להתמקד לוסטיג בזיוף שטרות כסף של ארה”ב, ובשנת 1935 הוא נעצר. יום לפני שהועמד לדין, הוא הצליח להימלט מבית המעצר בניו יורק, אולם נלכד כעבור פחות מחודש. במשפטו הוא הודה באישומים, ונידון ל-20 שנות מאסר. ב-11 במרץ 1947 הוא מת מדלקת ריאות בבית כלא.
לוסטיג ניסח בחייו עשר עצות בסיסיות לנוכל המתחיל, והנה הן לפניך:
עשרת הדברות של נוכלים: סדרת עצות לנוכל המתחיל המיוחסת ללוסטיג
1. לדעת להקשיב בסבלנות (תכונה זו, ולא דיבור חלקלק, היא שעומדת מאחורי ההצלחות הגדולות של נוכל).
2. לעולם לא להיראות משועמם.
3. להמתין עד שהאדם שמולך חושף את דעותיו הפוליטיות, ואז להסכים איתו.
4. לאפשר לאדם שמולך לחשוף את אמונתו הדתית, ואז לאמץ את אותה אמונה.
5. להשתמש ברמיזות מיניות, אך לעולם לא לפתח אותן הלאה אלא אם כן האדם שמולך מביע התעניינות רבה.
6. לעולם לא לדבר על מחלות, אלא אם כן מישהו מפגין דאגה מיוחדת.
7. לעולם לא להתערב בענייניו הפרטיים של הזולת (הוא יספר לך הכל מיוזמתו בסופו של דבר)
8. לעולם לא להתרברב – אלא רק להפגין את חשיבותך באופן ברור אם כי שקט.
9. לעולם לא להיות מלוכלך.
10. לעולם לא לשתות לשוכרה.